Duurzaamheid

Bij Ecologistiek staat duurzaamheid voorop. Het beschermen van de aarde is een belangrijke kernwaarde voor ons.

Wij zijn ons ervan bewust dat transport een sector is die direct impact heeft op het klimaat. Tegelijkertijd zien we dit als een kans om ons te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid in deze branche. Daarom streven we ernaar om onze processen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Van het compenseren van onze CO2-uitstoot tot het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk in elke stap van ons bedrijfsproces.

Ecologistiek bakwagen die rondrijd op een weg in Nederland
Bakwagen ic

Ecologistiek X Bumbal

Dankzij Bumbal ondernemen wij op een duurzamere manier. We kunnen ritten en routes efficiënter plannen, wat resulteert in minder kilometers, minder papier en minder CO2-uitstoot!

Met de software van Bumbal kunnen we ook onze eindklanten beter inplannen. Ecologistiek heeft in Bumbal een partner gevonden die nauw aansluit bij onze kernwaarden

Ecologistiek X Webfleet

Elke bakwagen van Ecologistiek is uitgerust met ingebouwde Webfleet-apparatuur. Via deze tool hebben we een duidelijk overzicht van waar en hoe we brandstof verspillen.

Hiermee kunnen we actief bijdragen aan het verminderen van onnodige brandstofverspilling, bijvoorbeeld door bakwagens vaker uit te laten rollen, meer gebruik te maken van cruise control en het stationair draaien te verminderen.   Ecologistiek X Trees4all
Met deze samenwerking ondersteunen wij deze organisatie bij het stimuleren van het waternetwerk in de verschillende gebieden waarin zij actief zijn.

Trees4all voert over de hele wereld diverse projecten voor herbebossing uit. Samen zorgen wij voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen!