Ontmoet het team: Sander Prins onze directeur!

Maak kennis met de gezichten achter het team van Ecologistiek. In deze week Sander in de spotlight!

Wie is Sander?

Sander is de mede-oprichter en directeur van Ecologistiek. Als kind groeide hij op in Driehuis, een klein dorp in de gemeente Velsen. Na zijn middelbare school begon hij aan de opleiding Industrial Design Engineering aan de TU Delft. Al snel realiseerde Sander zich dat hij meer wilde dan alleen ontwerpen voor anderen. Hij verruilde de TU Delft voor Hogeschool Inholland en begon aan een bedrijfskundige opleiding om meer te leren over ondernemerschap. Hier legde Sander de basis voor zijn ondernemerschap voor de toekomst.

Hoe en wanneer is Sander begonnen met Ecologistiek?

In de zomer van 2022 kwamen Sander en zijn compagnons bij elkaar met het idee om de meubelbezorging een vernieuwende impuls te geven. Met grote ambitie begonnen ze met het aanschaffen van materiaal en gingen ze als groep ZZP'ers aan de slag. In december 2022 besloten ze om het serieuzer aan te pakken en verder te gaan als BV.

Hoe beschrijf je een typische werkdag bij Ecologistiek?

In het begin bestonden de werkzaamheden vooral uit het bezorgen en monteren van meubels voor bedrijven die Ecologistiek inhuurden. Het bedrijf beschikte destijds alleen over een bakwagen, dus het werk werd voornamelijk uitgevoerd op de bakwagen en thuis op de computer.Dit ging ongeveer een half jaar door, totdat het kantoorwerk te veel werd om nog vanuit de bus te kunnen doen. Sander's dagen bestaan nu uit het draaiende houden van de organisatie vanuit kantoor. Samen met Kiran regelt hij de planning, het magazijn, de roosters, de acquisitie en de klantenservice.

Wat zijn de volgende stappen voor Ecologistiek?

Momenteel bevindt Ecologistiek zich op een mooie groeicurve. Ze zijn al een halfjaar gevestigd op een nieuwe locatie in Hoofddorp. Komend jaar zullen ze beslissen of ze verder willen groeien in een nieuw pand. Daarnaast zijn ze elke dag bezig met het verbeteren van het proces.